Турка мідна Жар-птиця (280 мл) темна
- Об'єм: 280 мл
- Матеріал: мідь
- Матеріал ручки: дерево
- Діаметр горлечка: 30 мм
- Діаметр дна: 78 мм
- Висота: 95 мм
- Товщина матеріалу: 1 мм
- Під час виробництва кавоварок корпус з'єднуються з дном методом припою.
- Після цього методом чеканки наноситься малюнок по всьому колу корпусу.
Мідь за твердженням вчених найвідповідніший для приготування їжі метал на планеті Земля, але окис міді шкідлива і тому внутрішня поверхня турок покривається харчовим оловом завтовшки 9-12 мкм.
Отже, ні окиси міді, ні окис припої не потрапляє в продукт приготування.
Верхня поверхня кавоварок покривається напиленням нікелю.
Нікель є жароміцним металом і не дає змогу під час експлуатації турки окиснять і тьмяніють.
Турки можна використовувати на газових, електричних і склокерамічних плитах.
Кавоварка витримує температуру 180 °C (градусів) без вмісту всередині рідини.
Турки з металу найбільш довговічні та невибагливі. Традиційно популярною в кавоманів користуються мідні турки, що історично відбуваються зі східних країн. Мідь має рівномірну теплопровідність, що дає змогу приготувати каву, що вирізняється вишуканим ароматом. Самама турка має вузьку шийку, що також важливо для приготування кави. Наші турки мають спеціальне внутрішнє покриття з харчового олова, яке оберігає мідь від окиснення.
Є величезна кількість кавоварок, але справжні цінителі кави знають, що турка для кави — це ідеальний вибір. Турка для кави використовувалася ще нашими цивілізаціями та досі не придумали нічого кращого для приготування кави. Річ у тім, що електричні кавоварки або інші судини, в яких готують каву, мають високу теплопровідність, а це погано позначається на якості кави, що приготовляється. Справжня кава не має кипіти як чай, вона має тужитися на повільному вогні, вбираючи весь аромат кави. Турки для кави бувають мідні, керамічні, срібні, алюмінієві. Турка для кави з кераміки непогано підходить для варіння кави, але керамічна турка тендітна і в ній можуть згодом утворитися мікротріщини та відколи. Срібна турка для кави — це ідеальний вибір, вона за властивостями близька до мідної турки, але ціна такої турки буде дуже високою. Найпопулярніша турка для кави з міді, тому що мідь має рівномірну теплопровідність і каву не пригоряє до стінок турки. Якісна турка має широке дно та вузьке шийка, внутрішнє покриття має бути з харчового олова. Під час вибору турки для кави приділяйте увагу ручці турки. Турка для кави не має бути з пластмасовою ручкою, інакше ця ручка згодом розплавиться й деформується, найкраще брати турку з дерев'яною ручкою.
Основні | |
---|---|
Матеріал | Мідь |
Об`єм | 280 мл |
Внутрішнє покриття | харчове олово |
Зовнішнє покриття | нікель |
Знімна ручка | Ні |
Матеріал ручки | дерево |
Діаметр горлечка | 30 мм |
Діаметр дна | 78 мм |
Висота | 95 мм |
Товщина матеріалу | 1 мм |
Зливний носик | Так |
Тип плити | Електрична, Газова, Склокерамічна |
Підходить для миття в посудомийній машині | Ні |
Виробник | Станиця |
Стан | Новий |
- Ціна: 913 ₴